Burgonyás kenyér

 2012.04.12. 16:16

Hozzávalók a frissen sült kenyér illatához:40 dkg kenyérliszt15 dkg rozsliszt35 dkg víz40 dkg főtt, áttört burgonya (hideg)1,5 evőkanál só2,5 dkg vaj1 csomag szárított élesztőköménymag, ízlés szerint pici ánizs2 tojássárgája a kenéshez0,5 dl lisztet és 1 dl vizet keverd…

Címkék: sós

Fűszeres időtöltés

 2012.04.12. 15:50

Ha vendégeket várunk akár ebédre, akár vacsorára, nekem a legfontosabb, hogy minden étel frissen kerüljön az asztalra. Szerintem annál nagyobb bűn nincs is egy elkészült étellel kapcsolatban, ha állni hagyjuk, újra melegítjük. Az már ront az élvezeti értékén, nekem nagyon…

Címkék: sós

Rusztikus kukoricás lepény

 2012.04.12. 14:51

Amikor megmaradnak otthon a zöldségek és már nem tudsz kitalálni semmit, hogy mit is kezdj velük, akkor itt van ez :A hozzávalókhoz a mennyiséget kb-ra írtam, mert nem nagyon szoktam kiméregetni, mindenből teszek bele annyit, hogy finom és jó állagú legyen. Szóval, ha túl híg vagy…

Címkék: sós

A kert színe java :)

 2012.04.12. 14:07

Az almás lepényemből kiindulva kigondoltam ezt a friss zöldségekkel, fűszernövényekkel készült lepényt. Az elkészítése hasonló mód egyszerű, nem kell hozzá nagy kézügyesség, csupán egy kis vajastészta, melyet nagyjából kinyújtasz, ráhalmozod az elkészített zöldségeket…

Címkék: sós

süti beállítások módosítása