Rusztikus kukoricás lepény

 2012.04.12. 14:51

Amikor megmaradnak otthon a zöldségek és már nem tudsz kitalálni semmit, hogy mit is kezdj velük, akkor itt van ez :

A hozzávalókhoz a mennyiséget kb-ra írtam, mert nem nagyon szoktam kiméregetni, mindenből teszek bele annyit, hogy finom és jó állagú legyen. Szóval, ha túl híg vagy sűrű, akkor hajrá :)

Hozzávalók:

  • 1 konz.kukorica
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 5 ek kukoricadara
  • 1 teáskanál só
  • 0,8 dl majonéz
  • 0,6 dl tej
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 tojásfehérje

A cukkinit, paprikát aprítsd kisebb darabokra és a kukoricával együtt kezdd el párolni pici oliván. Add hozzá a zúzott fokhagymát, aprított zöldhagymát, só, bors. Teljesen hűtsd ki. A majonézt keverd hozzá a kihűtött zöldséghez, majd a tejet, citromlevet és a tojásfehérjét is add hozzá. Végül a liszttel és a kukoricadarával keverd simára.

Ízlés szerint ebbe is tehetsz frissen tépkedett kakukkfüvet, vagy koriandert.

Kb fél órát hagyd pihenni, majd forró olajban süss belőle lepényeket. Nem formázható kézben, kanállal adagold az olajba és lapogasd szét ( ne túl vékonyra, hogy a belseje krémesebb maradjon, a külseje pedig a kukoricadarától ropogós lesz ).Nagyon fincsi csak úgy magában egy kis tejfölös mártogatóssal, de szerintem egy steak mellé is kitűnő köret.

Címkék: sós

A bejegyzés trackback címe:

https://rusztikusizek.blog.hu/api/trackback/id/tr914389675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása