Burgonyás kenyér

 2012.04.12. 16:16

Hozzávalók a frissen sült kenyér illatához:

  • 40 dkg kenyérliszt
  • 15 dkg rozsliszt
  • 35 dkg víz
  • 40 dkg főtt, áttört burgonya (hideg)
  • 1,5 evőkanál só
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • köménymag, ízlés szerint pici ánizs
  • 2 tojássárgája a kenéshez

0,5 dl lisztet és 1 dl vizet keverd össze az élesztővel és 30 percig hagyd állni. A maradék liszteket a megmaradt vízzel szintén keverd össze és hagyd, amíg kel az élesztő. Majd 30 perc után a kovászt a liszttel és a többi hozzávalóval keverd össze és simára dagaszd. Nem baj, ha túl keménynek tűnik a tészta, a krumpli megpuhítja. 1,5 órát pihentesd. Majd bőven lisztezett deszkán nyújtsd ki és tekerd fel. Hagyd állni 10 percet és ezt ismételd meg 2-szer. Formázásnál a feltekert tésztát vágd 3-4 részre, attól függ, mekkora kenyereket szeretnél, és hosszúkás formákra sodord őket ( bőven lisztezz ). Tedd sütőpapírral borított tepsibe, 15 perc pihentetés és a tojássárgákkal kend le a tetejüket és vagdosd be. 200°-os előmelegített sütőben süsd 30 percig, végül 100°-on készre.

 

 

Címkék: sós

A bejegyzés trackback címe:

https://rusztikusizek.blog.hu/api/trackback/id/tr204390927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása