Miért ne ehetnénk sárgadinnyét télen? Na nem azt a multi dinnyét, hanem az igazi nyárit! Nagyon egyszerű a dolog. Végy egy sárgadinnyét és darabold fel tetszés szerint. Én nagyobb kockákra szoktam vágni. Forralj fel vizet, literenként 13 dkg cukorral. Majd a forró vízbe tedd bele a darabolt sárgadinnyét. Csak 3-4 percig hagy benne ( takarék gázon ) éppen csak annyira, amíg a gyümölcs átforrósodik. Ne főzd, mert nem az a cél, hogy puha legyen, csak a tartósítás miatt forrósítsd át. Végül tedd üvegekbe a dinnyét és a forrázó vízzel öntsd fel őket. Celofán, tető az üvegre. Állítsd 5 percre fejre, majd talpra és mehet a dunsztba. 3-4 nap múlva kiveheted a plédek alól és a télen lepd meg a családot egy kis sárgadinnyével :)
Sárgadinnye télire
2012.08.31. 17:38Címkék: édes
A bejegyzés trackback címe:
https://rusztikusizek.blog.hu/api/trackback/id/tr634744291
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.