Nagyon szeretem a különleges ízek találkozását. Első hallásra kicsit bizarr lehet az őszibarack és a kakukkfű találkozása, de hidd el, nagyon izgalmas együtt...
Hozzávalók:
- 5 hámozott, felezett őszibarack
- 1,2 dl porcukor
- 1,2 dl liszt
- csipet só
- 3 tojás, kissé felverve
- 3 dl tej
- 1,8 dl tejszín
- 1 púpos ek friss kakukkfű
- 5 dkg puha vaj
- 1 tk vanília kivonat
A tejnek a felét melegítsd meg és 4 dkg vajat olvassz fel benne. A lisztet a sóval és a tojással keverd el és a vajas tejet keverd hozzá. Végül a maradék tejjel, tejszínnel és a vanília aromával keverd simára és a kakukkfüvet is add hozzá. 1 órát szobahőmérsékleten hagyd pihenni a masszát. Egy mély, kb 22 cm átm. sütőformát vajazz ki, tedd az aljára a barackokat, szórd meg a porcukorral ( 1 ek cukrot tegyél félre ) és öntsd rá a masszát. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig süsd, majd a tetejét szórd meg a cukorral és a maradék vajat darabolt a tetejére és további 20 percig süsd.
Hidd el, megéri az ízét!