Bodzaszörp

 2012.05.28. 19:40

Ebből sosem lehet eleget csinálni...Olyan egyszerű elkészíteni és jól esik télen visszaidézni vele a tavasz-nyár illatát. Én kb 30 üveggel készítek, de gyorsan elkopik :)

A legfontosabb, hogy tiszta helyen szedj virágot, mivel nem szabad megmosni szörpkészítéshez. A virágpor adja a szörp ízét. 

Hozzávalók:

  • sok sok bodzavirág
  • 7 csomag porcukor
  • 9 liter víz
  • 6 citrom
  • Na benzonát

 

Elkészítés:

1,5 csomag porcukrot karamellizáld és öntsd fel 1,5 liter vízzel. Addig forrald lassú tűzön, amíg szirup nem lesz belőle. Ez kb 1,5 óra. Egy nagy fazékba öntsd a maradék vizet és a maradék porcukrot és azt is forrald, amíg szirup nem lesz. Ez is eltart 2-2,5 óráig. Ha a két szirup elkészült, akkor öntsd össze a kettőt és hagyd kihűlni. Néha úgy is szoktam csinálni, hogy csak a szirup elkészítésére van időm, és 1-2 nap múlva szedek bodzát és ráöntöm. Szóval, ha kihűlt a szirup, gyorsan összedobjuk a szörpnek valót. Ehhez a mennyiséghez elég 2 db 5 literes üveg. Az üveget rakd félig virággal, üvegenként 3-3 citromot vágj cikkekre és nyomkodd bele. Majd öntsd fel sziruppal. 1-1 kávéskanál Na benzonátot szórj bele és alaposan keverd meg, hogy minden virágpor kiázzon. 4 napig hagyd hűvös helyen állni, naponta 2-3-szor keverd meg. Majd szűrd le, töltsd csavaros üvegekbe és bizakodj, hogy télire marad legalább 2-3 üveggel :) 

Ugye milyen egyszerű?

 

 

 

Címkék: édes

A bejegyzés trackback címe:

https://rusztikusizek.blog.hu/api/trackback/id/tr664551382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása